Regendouche

Douchen is een praktische aangelegenheid, en douchen bespaart meer tijd en water dan het nemen van een bad. Regendouches kunnen je douche ervaring nog verder optimaliseren.

In de ochtend een lekkere douche en je bent weer helemaal fris om de dag te beginnen, of na een inspannende training om al het zweet even van je af te spoelen.Maar komt het water van bovenaf uit een regendouche dan wordt douchen wel heel erg lekker, een echte belevenis. Het bijzondere aan een regendouche is de bijzonder grote douchekop, het water raakt niet alleen een deel van het lichaam maar als een tropische regenbui. Met een regendouche in je badkamer maak je een persoonlijk welness locatie.

Soorten regendouches

Net zoals bij alle andere dingen die je wilt installeren heb je ook bij een regendouche te maken met verschillende soorten. Wil je bijvoorbeeld een inbouw regendouche, of ben je voorstander van een opbouwmodel. Bouw je het systeem in de muur of wil je de regendouche verwerken in het plafond? Het is allemaal mogelijk. Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden met de voor en nadelen daarvan.

Duurzame onder de douche

Welke regendouche is voor jou de juiste?

Een regendouche is met de douchearm aan de muur of plafond bevestigd. Bij plafondinstallatie moeten wel de waterleidingen daarheen verlengd of verlegd worden.

Welke regendouche systeem bij je past is ook een kwestie van smaak en natuurlijk afhankelijk van je budget.

Hoe groter regendouches zijn hoe meer het gevoel van een tropische regenbui wordt benaderd. De grootste douchekoppen hebben een diameter tot maar liefst 60 centimeter. Maar ook regenhemels of vierkante douchekoppen voldoen aan de hoogste douche eisen.

Een regendouche met gekleurde verlichting, geluidseffect of voorzien van aroma is geen uitzondering meer. Er wordt van alles aan gedaan om je een ultieme douche ervaring te geven in je eigen badkamer.

Ook het watergebruik speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste regendouches.

Een zuinige regendouche verbruikt ongeveer 9 liter water per minuut, terwijl een regendouche of hemel tussen de 18 en 30 liter water per minuut verbruikt. Laat je goed informeren vooraf.

De voordelen op een rijtje van een regendouche:

 • ruimte van een regendouche is de helft minder als een bad
 • perfect te combineren met licht en aromatherapie
 • douchen kost minder water dan in bad gaan
 • geschikt voor grote en kleine badkamers
 • regendouches zijn verkrijgbaar in alle soorten formaten
 • direct na installatie klaar voor gebruik

Wat is een inbouw regendouche

Het grote verschil met een gewone opbouw regendouche is dat je een inbouw regendouche veel minder in beeld hebt.

Bij een normale regendouche heb je een thermostaatkraan waarop via een stang de regendouche in gemonteerd. Bij een inbouw regendouche is dit allemaal weggewerkt in de muur of zelfs het plafond.

Bij een inbouw douchekop heb je ook nog de keuze of je de douchekop in het plafond wilt inbouwen of in de wand. Bij bevestiging op de wand heb je alleen het bedieningspaneel in zicht.

Voordelen van een inbouw regendouche

Het grootste voordeel met een inbouw regendouche is dat je bijna niets in het zicht hebt, je hebt geen stangen en glijarmen op de muur. Het enige wat je in beeld hebt is de bediening onder de douchekop.

Bij sommige types kun je de douchekop geheel integreren in je plafond, hierdoor lijkt het een geheel.

Ook met schoonmaken heb je minder werk, je hoeft alleen te zorgen dat de bediening en de douchekop schoon blijft.

Nadelen van een inbouw regendouche

Ieder voordeel heeft zo ook zijn nadeel, dit geldt ook voor een inbouw regendouche. Bij een defect van de douche kun je er niet meer bij omdat alles is weggewerkt. Hierdoor is het soms noodzakelijk om een stukje wand of plafond open te breken.

Bij de duurdere merken komt dit niet snel voor en hebben ze het zo vervaardigt dat je nog service kunt verlenen. Grootst nadeel is de prijs, het scheelt over het algemeen een paar honderd euro, maar het oogt wel veel strakker en moderner dan een opbouw regendouche.

Inbouw regendouche in het plafond

Er zijn veel soorten regendouches maar het model wat in het plafond is geïntegreerd is wel erg mooi en strak. Hierbij heb je geen douchekop meer onder het plafond hangen maar is dit geheel verwerkt in het plafond.

Het oogt niet alleen superstrak maar is ook nog eens handig met schoonmaken. Je hoeft alleen maar de onderkant van de douchekop schoon te maken. Nog een voordeel is dat je een groter waterbeeld kunt creëren, met zijn tweeën onder de douche staan zonder dat er één koud wordt of geen water heeft.

Welk merk inbouw regendouche?

Bij het kiezen van een inbouw regendouche zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Door de vele merken weet je geen keuze te maken wat nu goed is voor je. Je moet jezelf een paar vragen stellen waarna je tot een goede keuze kunt komen:

 

 • hoe moet de regendouche eruit zien
 • zijn er bij een defect onderdelen verkrijgbaar en hoelang zijn deze verkrijgbaar
 • op welke hoogte moet de regendouchekop hangen
 • kwaliteit van de regendouche
 • wil je een inbouw regendouche in het plafond
 • wat is je budget
 • is de regendouche eenvoudig schoon te maken
 • hoeveel waterdruk heeft de regendouche nodig
 • welke maar douchekop wil je hebben

Wat is je budget?

Misschien wel één van de belangrijkste factoren bij het maken van een keus voor een regendouche.

Bestudeer in ieder geval reviews van goedkope merken om te voorkomen dat je veel onderhoudskosten krijgt, of nog erger na 2 jaar een compleet nieuwe regendouche moet kopen.

Dus stel je budget vast en probeer een goede regendouche te vinden die in die categorie past.

Wil je echt een inbouw regendouche hebben maar is budget niet toereikend kun je beter even wachten dan een goedkoop exemplaar te kopen en na 1 a 2 jaar met de ellende te zitten.

Belangrijkste is te informeren of de onderdelen bij een eventueel defect nog een aantal jaren beschikbaar zijn.

Zo heb je in ieder geval de zekerheid dat bij een defect je de regendouche kunt (laten) repareren.